Chicago Bulls Point Guard Lonzo Ball Terlepas Musim Mula dengan Pembedahan Lutut Kedua
toto

Chicago Bulls Point Guard Lonzo Ball Terlepas Musim Mula dengan Pembedahan Lutut Kedua

Apabila Lonzo Ball mengalami kecederaan lutut kiri pada Januari, doktor pasukan optimis bahawa penjaga titik permulaan akan terlepas hanya enam hingga lapan minggu sebelum kembali ke barisan pemain. Flash ke hadapan sembilan bulan Data SGP kemudian dan Ball tidak bermain dalam satu perlawanan pun sejak kecederaan awalnya, dan dia dijadualkan menjalani pembedahan kedua minggu depan.

Pembedahan kecederaan lutut Lonzo Ball Chicago Bulls
Lonzo Ball terlepas 47 perlawanan bersama Chicago Bulls musim lalu kerana kecederaan lutut. Ball akan terlepas permulaan musim sementara dia pulih daripada pembedahan lutut tambahan. (Imej: Getty)
The Bulls menjangkakan Ball akan terlepas permulaan musim biasa pada penghujung Oktober.

Ball terlepas keseluruhan separuh masa kedua musim lalu, termasuk playoff. Banyak halangan telah melambatkan pemulihannya, dan kini dia menjalani pisau buat kali kedua untuk membersihkan lutut kirinya . The Bulls mencadangkan Ball akan terlepas kem latihan, dan dia sudah lama bersedia untuk pembukaan musim pada 19 Oktober di Miami. Ada kemungkinan besar Ball terlepas suku pertama musim ini dan tidak sesuai sehingga Thanksgiving.

The Bulls adalah +5000 kemungkinan untuk memenangi kejuaraan NBA 2022-23, menurut kemas kini terbaru oleh Westgate SuperBook di Las Vegas. The Bulls diunjurkan untuk memenangi 43.5 perlawanan musim ini, yang hampir tidak akan meletakkan mereka melebihi .500.

Persidangan Timur disusun musim ini. Berdasarkan unjuran pramusim, pakar berpendapat Bulls akan bersaing untuk mendapatkan tempat dalam Kejohanan Play-In. Itu bukannya bertanding untuk pilihan #1 dengan pasukan seperti Boston Celtics, Milwaukee Bucks, Miami Heat dan Philadelphia 76ers.

Da Bulls Tergelincir Tanpa Bola
The Bulls adalah salah satu pasukan kejutan di NBA pada separuh pertama Togel SDY musim 2021-22. Itu adalah terima kasih kepada gandingan kuat DeMar DeRozan dan Zach LaVine, dan kesalahan yang dilabuhkan oleh Ball. Pada awal Januari, Bulls melonjak kepada rekod 26-10 dan merupakan pasukan teratas dalam Persidangan Timur. Mereka juga terselamat daripada wabak COVID-19 yang teruk di bilik persalinan semasa cuti, yang menangguhkan tiga perlawanan.

Musim Bulls terkeluar dari landasan apabila Ball terjatuh kerana kecederaan lutut. Dia disahkan mengalami koyakan meniskus di lutut kirinya dan menyangka dia boleh bermain melalui kesakitan itu. Selepas terlepas beberapa perlawanan, Ball and the Bulls memilih untuk menjalani pembedahan.

Bola kali terakhir dimainkan pada 14 Januari semasa tewas kepada Golden State Warriors. The Bulls 27-13 sebelum Ball mengalami kecederaannya, tetapi mereka pergi 19-23 sepanjang musim tanpa dia dalam kesebelasan utama. Mereka tergelincir ke pilihan #6 dalam playoff Persidangan Timur dan tersingkir pada pusingan pertama oleh Milwaukee Bucks. The Bulls memenangi hanya satu perlawanan playoff, dan Bucks merangkul siri itu, 4-1.

Ia adalah satu peristiwa yang mengecewakan untuk Ball sejak dia menyertai Bulls sebelum musim 2021-21. Bekas pilihan #2 dalam Draf NBA 2017 menghabiskan dua musim bersama Los Angeles Lakers sebelum mereka menukarnya ke New Orleans Pelicans pada musim panas 2019. Bola adalah sebahagian daripada perdagangan blockbuster yang membawa Anthony Davis ke Lakers. Dia bermain dua musim dengan Pelicans sebelum dia menuju ke Bulls dalam tanda-dan-perdagangan musim panas lalu.

Lelaki Seterusnya: Coby White dan Ayo Dosunmu
Ball purata 13.0 mata, 5.4 lantunan, dan 5.1 bantuan dalam 35 perlawanan dengan Bulls musim lalu sebelum kecederaan lututnya. Dia mencatatkan 42.3% terbaik kerjaya daripada jarak 3 mata.

Apabila Ball jatuh, Coby White dan rookie Ayo Dosunmu membahagikan masa di kedudukan point guard. White purata 12.7 mata dan 2.9 bantuan setiap Pengeluaran HK perlawanan musim lalu, pada dasarnya berkhidmat sebagai pemain keenam Bulls. Dosunmu memulakan 40 perlawanan dengan purata 8.8 mata dan 3.3 bantuan.

Bulls menandatangani pengawal mata veteran Goran Dragic di luar musim. Mereka menambahnya untuk memberikan sedikit kestabilan di bangku simpanan dan kepimpinan di bilik persalinan. Peminat perlu menunggu sehingga pramusim untuk melihat barisan ketua jurulatih Billy Donovan yang menggunakan tanpa Bola di atas lantai. Dragic boleh mengambil alih sebagai pengawal titik permulaan, dengan White meneruskan peranannya mengetuai unit kedua.